Doperwtensoep
Voor 4/5 personen (of 8 als kerst-tussengerecht)
1 teen knoflook, gehakt
3 cm verse gember, gehakt
3 eetlepels olie
2 pakken à 450 g diepvrieserwten
2 paddenstoelbouillonblokjes of 15 g zout
1 eetlepel suiker
mespunt chilipoeder (of meer)
1 theelepel korianderpoeder
100 ml slagroom
5 blaadjes verse djeroek poeroet (toko)
Fruit de knoflook en gember 1 minuut rustig aan in de olie. Voeg de erwtjes, bouillonblokjes, suiker, chili en korianderpoeder toe, plus 3/4 liter water. Breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg de room erbij en pureer alles met de staafmixer. Controleer op dikte en smaak (water erbij, of zout?). Laat voor het serveren de citroenblaadjes 2 minuten in de soep meetrekken.
Reactie plaatsen
Reacties