Tips voor je begint aan de muffins

  • Om de muffins te bakken, gebruik ik een siliconen vorm. Die had oorspronkelijk ruimte voor zes muffins, maar ik heb de buitenste twee eraf geknipt zodat er nu nog vier tegelijk gemaakt kunnen worden. De vorm past zo in mijn Airfryer XL. In de vorm doe je muffinpapiertje, één per holte.
  • Voor muffins gebruik je geen boter maar olie. Dat kan van alles zijn, alleen geen olijfolie want daarvan is de smaak voor veel mensen te sterk. Ik koos voor koolzaadolie van vaderlandse bodem van Hollands Goud. Die komt van duurzame teelt en bevat veel Omega 3 vetzuren.
  • Gerookte amandelen zijn lekker om te snacken, maar ook als vulling in deze muffins. Je koop ze voordelig bij de Aldi.

Nodig voor 4 muffins

100 gram boekweitmeel, 3 gram bakpoeder, 30 gram kristalsuiker, 2 plakken Maaslander geitenkaas – in kleine stukjes gesneden, 15 gram pijnboompitten, 50 gram gerookte gezouten amandelen – grof gemalen of gehakt, 1 eetlepel citroensap, 1 ei, 75 ml koolzaadolie, 30 gram vloeibare honing.

Bereiding muffins met geitenkaas

  • Zet twee kommen klaar.
  • Doe het boekweitmeel, het bakpoeder, de suiker, kaas, pijnboompitten, amandelen en citroensap in de ene kom. Meng goed met een lepel.
  • Klop in de andere kom het ei los met de koolzaadolie en de honing.
  • Schenk het ei-mengsel bij het meel-mengsel en roer even goed door. Je hoeft het niet te mixen, gewoon even roeren.
  • Verdeel het beslag over vier muffinvormen.
  • Verwarm de Airfryer voor op 165 graden.
  • Bak de muffins ongeveer 20 minuten. Kijk tegen het einde of ze niet te bruin worden.
  • Prik met een houten satéprikker in een muffin. Komt de prikker er weer droog uit? Dan zijn de muffins klaar. Haal ze uit de vorm en laat ze (wat) afkoelen.  Bron: Eetnieuws