Ingrediënten
- zout, peper, nootmuskaat
- 750 gram prei
- 500 gram rookkaas
- 2 eetl. geschaafde amandelen
- 25 gram boter
- 2 st. kippenbouillontablet
- 4 eetl. creme fraiche
Materialen
- keukenmachine of staafmixer
Bereiden
Prei wassen en in stukken snijden. 3 del. water in een pan doen en de prei hierin ca. 20 min.koken. In keukenmachine prei met kookvocht pureren.
In pan met dikke bodem boter smelten, bloem erdoor en scheutje voor scheutje de gepureerde prei erdoor en nog 3 dl. water.
Bouillontabletten erbij doen en tot gebruik in koelkast of invriezen.
Soep opnieuw verwarmen , kaas toevoegen en in ca. 5 min./roerend laten smelten. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Opdienen en over de soep geroosterde amandelen strooien. Bron: Arno
Reactie plaatsen
Reacties
Hoeveel bloem? 6dl vocht in totaal? Is te weinig voor 2 kipboulion tabletten dat is minstens 2 liter. Naar mijn idee kloppen de verhoudingen niet.