De 10 lekkerste simpele dressings
Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.
Vinaigrette met witte wijnazijn en honing
- 6 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl honing
- zout en peper
Citroenvinaigrette
- 2 el citroensap
- 5 el olijfolie
- zout en peper
Basilicumdressing met pijnboompitten
- 2 el balsamicoazijn
- 5 el olijfolie
- 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
- 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
- zout en peper
Vinaigrette met mosterd
- 6 el olijfolie
- 2 el Dijon mosterd
- 2 el rode of witte wijnazijn
- zout en peper
Dressing van limoensap en koriander
- 2 el limoensap
- 3 el verse koriander, fijngehakt
- 125 ml olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
Yoghurtdressing
- 150 ml yoghurt
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el verse munt, fijngehakt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
Blauwe-kaasdressing
- 75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 225 ml zure room of dikke yoghurt
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
Honing-mosterddressing
- 1 el grove mosterd
- 1 el Dijon mosterd
- 1 el heldere honing
- 1 el citroensap of witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Pestovinaigrette
- 2 á 3 el witte wijnazijn
- 2 tl pesto
- 75 ml olijfolie
- zout en peper
Oosterse dressing
- 1 el mosterd
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- zout en peper
Reactie plaatsen
Reacties