Ingrediënten voor een volle schaal
1 kleine rode ui
2 limoenen
1 rijpe watermeloen
200 gram feta
een bosje bladpeterselie
een klein beetje munt
een scheut lekkere olijfolie
2 eetlepels zwarte Taggia olijven
peper en zout naar smaak
Bereiden
Pel de ui en snijd hem in hele dunne halvemaantjes. Doe de ui met het sap van de limoenen in een
schaaltje en zet weg. Het sap van de limoen maakt de ui heerlijk zacht van smaak. Snijd de
watermeloen in 4 kwarten, snijd de kwarten in dikke plakken, verwijder de schil en snijd de
plakken in mooie driehoekjes. Hak de peterselie en de munt fijn. Doe de watermeloen in een
mooie schaal en verkruimel de feta erboven. Doe de fijngehakte peterselie en de munt erbij. Schep
ook de olijven erbij. Kieper de ui en het sap van de limoen over de watermeloen en doe er een
flinke scheut olijfolie bij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Hussel alles voorzichtig met je
handen door elkaar, zodat de stukjes watermeloen heel blijven. (Jamie Oliver)
Reactie plaatsen
Reacties