20 g gedroogd eekhoorntjesbrood (cèpes of funghi porcini)150 g champignons150 g kastanjechampignons150 g oesterzwammen100 g shii-takes1 uien1 teentje knoflook25 g boter0.5 theel. verse tijm of mespunt gedroogde tijm1 glaasje droge sherry naar eigen wens1 theel. citroensap1.25 l kippenbouillon zelf getrokken, uit een pot of van tabletten2 theel. sojasauspaar druppels tabascozout2 eetl. fijngehakte peterselie

Overgiet de gedroogde paddestoelen in een kom met circa 1/4 liter kokend water en laat 30 minuten weken. Snijd de schoongeborstelde champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen en shii-takes (zonder de harde stelen) in plakjes. Schep het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en snijd eveneens in niet te smalle repen. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Snipper de ui en de knoflook.
Bereiden:
Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is. Voeg de paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus desgewenst af met de sherry. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de tabasco toe en proef of er nog zout bij moet. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.