Afbeeldingsresultaat voor laksa

Ingrediënten

  • 2 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 liter kokend water
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1/2 klein bosje verse koriander, fijn gesneden
  • 1 a 2 theelepels koenjitpoeder
  • 2 theelepels vissaus (thaise vissaus)
  • 1 kleine ui, grof gehakt
  • 2 tenen verse knoflook
  • grof gehakt of gesneden
  • 2 sprieten citroengras (sereh), fijn gehakt (eerst de harde schil aan
  • de buitenkant verwijderen)
  • 1 kleine rode chilipeper (of meer, naar smaak)
  • 2 theelepels geraspte, verse gember
  • 1 middelgrote ui, fijn gehakt
  • 1/2 bos verse koriander
  • 1 bouillonblokje (vis, kip of groente)

Later toevoegen:

  • chinese noedels (bean thread-noedels [toko] of mihoen), geweekt of
  • gekookt en klaar voor gebruik
  • 1 a 2 doosjes kleine, verse, gekookte garnalen)
  • sap van 1/2 uitgeperste citroen
  • 250 gram tauge, gewassen en klaar voor gebruik
  • Gekookte eitjes in tweeën. 

Bereidingswijze

Dit is een recept voor Thaise laksa (kokossoep) Bereiding: Doe alle ingrediënten voor het mengsel in een blender of kleine mixer en maak er een glad mengsel van. Bereiding van de soep: Voeg het bouillonblokje toe aan het hete water.

 

Voeg later de noedels, de garnalen, de citroensap, de taugé  en het ei toe. Mmm lekker!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb