Ingrediënten
- 2 theelepels bruine suiker
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 blik kokosmelk
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 1 liter kokend water
- 2 theelepels vissaus
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1/2 klein bosje verse koriander, fijn gesneden
- 1 a 2 theelepels koenjitpoeder
- 2 theelepels vissaus (thaise vissaus)
- 1 kleine ui, grof gehakt
- 2 tenen verse knoflook
- grof gehakt of gesneden
- 2 sprieten citroengras (sereh), fijn gehakt (eerst de harde schil aan
- de buitenkant verwijderen)
- 1 kleine rode chilipeper (of meer, naar smaak)
- 2 theelepels geraspte, verse gember
- 1 middelgrote ui, fijn gehakt
- 1/2 bos verse koriander
- 1 bouillonblokje (vis, kip of groente)
Later toevoegen:
- chinese noedels (bean thread-noedels [toko] of mihoen), geweekt of
- gekookt en klaar voor gebruik
- 1 a 2 doosjes kleine, verse, gekookte garnalen)
- sap van 1/2 uitgeperste citroen
- 250 gram tauge, gewassen en klaar voor gebruik
- Gekookte eitjes in tweeën.
Bereidingswijze
Dit is een recept voor Thaise laksa (kokossoep) Bereiding: Doe alle ingrediënten voor het mengsel in een blender of kleine mixer en maak er een glad mengsel van. Bereiding van de soep: Voeg het bouillonblokje toe aan het hete water.
Voeg later de noedels, de garnalen, de citroensap, de taugé en het ei toe. Mmm lekker!
Reactie plaatsen
Reacties