Afbeeldingsresultaat voor chinese speklapjes

4 biologische speklapjes, 5 eetlepels hoisinsaus, 5 eetlepels sojasaus, 2 tenen knoflook – geraspt, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels bruine suiker, halve theelepel vijfkruidenpoeder, 2 eetlepels Chinese kookwijn (shaoxing, je kunt ook sherry gebruiken), 1 theelepel rode voedingskleurstof

Bereiding speklapjes

  • Meng alle ingrediënten behalve het spek in een grote bak. Leg de speklapjes in de marinade en zet het geheel in de koelkast.
  • Laat een uur of drie marineren, langer is ook goed. Keer het spek geregeld om zodat allebei de kanten goed in de marinade liggen.
  • Haal de speklapjes uit de marinade en dep ze goed droog met keukenpapier.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Bak het vlees 15 minuten. Keer het spek halverwege om.