Gemarineerde champignons
Voor vier personen:
800 gram kastanjechampignons
2 dl witte wijn
1 dl wijnazijn
2 laurierblaadjes
wat takjes rozemarijn
1,5 dl olijolie
9 knoflooktenen in stukken
paar lepels fijngehakte peterselie
peper en zout
We maken eerst de marinade want die moet even koken. In een pan doe je 2 dl droge witte wijn samen met 1 dl wijnazijn, 2 laurierblaadjes, wat takjes verse tijm of rozemarijn (kiezen, niet allebei), 1,5 dl olijfolie en 7, 8 of 9 (ja dat is nog even een discussiepuntje) tenen knoflook in stukken.
Kook dit alles heel zachtjes en hou de pan gesloten. Kwartiertje later doen we er de champignons bij, een paar eetlepels heel fijngehakte peterselie en flink wat peper en zoutzo.
Af en toe roeren en nog 10 minuutjes zachtjes koken. De hele zwik kan in een schaal en dan afkoelen en afdekken. Zet in de koelkast en roer één of twee keer per dag om.
Na drie dagen mag je ze eten. Lekker met stokbrood en sla en nog wat verse peterselie of bieslook erover. Als bijgerecht bij BBQ of als tapas ook heerlijk. Brood dippen in de marinade is toegestaan. (bron: Culinette)
Reactie plaatsen
Reacties