Deze gegratineerde witlof ovenschotel met mangochutney is echt waanzinnig lekker! Dit is weer eens wat anders dan de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven en geloof me, dit wordt beslist je nieuwe favoriete bereiding van witlof…
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt
- 5 stronken witlof
- 1 grote ui
- 1 kilo aardappels
- Halfvolle melk
- Klont roomboter
- Geraspte kaas
- Kerriepoeder
- Pot mangochutney, uit de winkel of zelfgemaakt
- Klein handje rozijnen
- 1 eidooier
- Zout en peper
- Olijfolie
Bereiding
Week de rozijnen in wat water. Schil de aardappels en kook ze gaar in een pan met water en wat zout. Verwijder de onderkant van de witlof en snijd de witlof in fijne repen. Pel en snipper de ui. Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie en fruit hierin de ui met 1 a 2 el kerriepoeder zacht.Voeg het gehakt toe en roer dit goed los.
Roer de mangochutney erdoor (ik gebruikte 2/3 pot) en voeg dan de witlof en rozijnen toe.
Zet het vuur laag en laat het gehakt-witlofmengsel zeker 30 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe. Hoe langer je dit laat pruttelen hoe zachter en malser het gehakt wordt!
Giet ondertussen de aardappels af en stoom ze even droog op het vuur. Stamp de aardappels fijn en maak er een zachte puree van door er een scheutje melk, roomboter en de eidooier doorheen te roeren.
Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel erover.
Dek af met de aardappelpuree en tot slot de geraspte kaas.
Bak 30 tot 40 minuten in de oven op 200 graden of totdat de bovenkant goudbruin van kleur is.
Eet smakelijk!
Bron: KeukenLiefde
Reactie plaatsen
Reacties