Klassieke Franse Garnalenbisque
- 400g Hollandse garnalen
- 2el boter
- 1ui,fijngehakt
- 1blad laurier
- 1takje of snufje tijm
- 3el cognac
- 1/5ltr visfond
- 1el tomatenpuree
- 2eidooiers
- 1dl creme fraiche
- snufje cayennepeper
- zout en peper.
Bereidingswijze
- Bak de garnalen in de boter in een flinke braadpan, samen met de ui en de wortel, de laurier en de tijm.
- Ze zullen zeer snel verkleuren naar oranjerood.
- Giet er de cognac over, laat die even warm worden en flambeer(pas op voor afzuigkap en jezelf).
- Doe de fond in de pan plus een halve liter water, de rijst en de tomatenpuree.
- Laat 20min. zachtjes koken.
- Pureer dan de soep door een fijne zeef in een andere pan.
- Voeg zout toe.
- Roer de eidooiers los met de creme fraiche.
- Meng er een pollepel vol soep bij en roer daarna alles door de soep zelf in de pan.
- Verhit en laat al roerend binden.
- Pas op, echt koken mag niet meer.
- Breng op smaak met cayenne en zout en peper.
Reactie plaatsen
Reacties