Klassieke Franse Garnalenbisque

  vergroot afbeelding Ingrediënten voor 4 personen
  • 400g Hollandse garnalen
  • 2el boter
  • 1ui,fijngehakt
  • 1blad laurier
  • 1takje of snufje tijm
  • 3el cognac
  • 1/5ltr visfond
  • 1el tomatenpuree
  • 2eidooiers
  • 1dl creme fraiche
  • snufje cayennepeper
  • zout en peper.

      Bereidingswijze

    • Bak de garnalen in de boter in een flinke braadpan, samen met de ui en de wortel, de laurier en de tijm.
    • Ze zullen zeer snel verkleuren naar oranjerood.
    • Giet er de cognac over, laat die even warm worden en flambeer(pas op voor afzuigkap en jezelf).
    • Doe de fond in de pan plus een halve liter water, de rijst en de tomatenpuree.
    • Laat 20min. zachtjes koken.
    • Pureer dan de soep door een fijne zeef in een andere pan.
    • Voeg zout toe.
    • Roer de eidooiers los met de creme fraiche.
    • Meng er een pollepel vol soep bij en roer daarna alles door de soep zelf in de pan.
    • Verhit en laat al roerend binden.
    • Pas op, echt koken mag niet meer.
    • Breng op smaak met cayenne en zout en peper.

       

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb