Rode Curry

Ingrediënten voor 4 personen
3 sjalotjes
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
1 rode peper
2 kardemompeulen
1 tl komijn
1 tl korianderzaad
Sap van een 1/2 limoen
1 el tomatenpuree
Scheutje sesamolie
200 ml kokosmelk
Verse ananas
3 kipfilets
250 gr sperziebonen
Peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de sjalot en doe deze in een keukenmachine samen met alle specerijen, de knoflook, de peper, het limoensap, de tomatenpuree en de sesamolie. Meng er een gladde pasta van.
Blancheer de sperziebonen kort in water met zout, totdat ze beetgaar zijn.
Snij de kip in repen, bestrooi deze met peper en zout en bak deze aan in wat olijfolie.
Voeg de currypasta toe aan de kip en bak het geheel rondom aan.
Voeg de kokosmelk toe en de ananas en de sperziebonen.

Meng het geheel door elkaar en serveer de curry met rijst of noedels.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb