Vlees voor saté snijd ik graag in heel kleine blokjes. Dan zijn ze gaar voordat ze verbrand zijn en drogen minder uit. Veel lekkerder dan die grote brokken die je vaak bij de slager krijgt. 

Voor de saté:
2 teentjes knoflook, geperst
een paar cm verse gember, fijngeraspt
½ theelepel korianderpoeder
¼ theelepel komijnpoeder
3 eetlepels ketjap manis
sap van 1 limoen
400 gram (biologische) kippendijfilet of kipfilet
satéprikkers

Doe de knoflook, gember, koriander, komijn, ketjap en het limoensap in een kom, plus een snuf zout en versgemalen peper. Snijd de kipfilet in (echt) kleine blokjes en schep ze om met de marinade. Dek de kom af met vershoudfolie, zet hem in de koelkast en laat het vlees minimaal een uur (maar een etmaal mag ook) marineren. Leg de satéprikkers een uur voordat je gaat grillen in een bak met water zodat ze zich vol kunnen zuigen en minder snel verbranden. Rijg de blokjes kip aan de stokjes en rooster ze rondom gaar. Serveer met pindasaus (recept van Janneke Vreugdenhil)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.