Afbeeldingsresultaat voor meringue kikkererwten

Wat heb je nodig? 

het vocht uit 1 pot of blik (rond de 400 gram) kikkererwten (let op: neem GEEN zoutloze kikkererwten, want dat werkt niet hebben we gemerkt)
 150 gram sukrin 
een beetje vanille extract 
 gehakte hazelnoten

2 zakjes oploskoffie

Wat moet je doen?

– Verwarm je oven voor op 100 graden – 

Afbeeldingsresultaat voor meringue kikkererwten

 

1. Giet het vocht van de kikkererwten af in een kom.
2. Mix eerst alleen dit vocht 5 minuten lang met je elektrische handmixer.
3. Voeg vervolgens de sukrin Afbeeldingsresultaat voor sukrinbeetje bij beetje toe en blijf mixen.
4. Voeg de vanille en de oploskoffie toe en blijf mixen.
5. In totaal ben je een minuut of 10-15 aan het mixen. 
6. Je ‘beslag’ moet goed stijf gemixt zijn. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden – zoals dat met meringues mét ei ook werkt.
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gehakte hazelnoten in bultjes en doe het beslag in toefjes erop.
8. Schuif voor 1,5 uur (!) in de oven.
9. Let op: open de oven NIET.
10. Laat de meringues nog 2 (!) uur in de afkoelende oven staan. Pas dáárna mag je de oven openen. Heerlijk door de havermout of zo op te snoepen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.