Gevulde champignons

Gevulde champignons met hazelnoten

Voor vier personen 500 gram zo groot mogelijke champignons naar keuze. Breek de steeltjes eruit en hak die fijn. Fruit twee heel fijngesneden sjalotjes, 2 uitgeknepen teentjes knoflook met 50 gram heel fijngesneden rookspek in wat boter en doe daar de gehakte steeltjes bij. Bak op een hoog vuur tot het vocht verdampt is. Van het vuur af erdoor roeren: 125 ml crème fraîche, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 75 gram geroosterde en gehakte hazelnoten, peper en zout. Blancheer de champignonhoeden 5 minuten in kokend water. Uitlekken en afkoelen. Vullen met de massa en in een ovenschaal zetten. Vervolgens giet je er 1 dl mooie droge Bourgogne of andere droge witte wijn omheen en bestrooi je de champignons ruim met geraspte kaas (gruyère bijvoorbeeld). Oven op 180 graden en de schaal gaat er 20 tot 30 minuten in en als het te bruin gaat worden afdekken. (bron Culinette)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb