Afbeeldingsresultaat voor la cucina kikkererwtentaart

kikkererwtenfoccacia

200 gram kikkererwtenmeel
6 dl water
een afgestreken koffielepel zout
vers gemalen zwarte peper
0,5 dl olijfolie en wat extra voor de bakvorm
vers gemalen zwarte peper
een takje verse rozemarijn en/of andere kruiden zoals oregano of majoraan

Doe het meel in een grote kom. Roer er beetje voor beetje het water bij en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Je kunt ook de keukenmachine gebruiken.
Doe wat versgemalen peper en zout door het beslag.
Laat het mengsel vier uur rusten buiten de koelkast.
Verwijder met een spaan eens per uur het schuim dat zich op het beslag vormt. Roer na het afschuimen het beslag iedere keer kort door.
Meestal moet je in totaal twee keer afschuimen en vormt zich daarna geen schuim meer.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Meng de olie door het beslag.
Bestrijk een ronde bakvorm met een doorsnee van 30 cm met olie.
Giet het beslag in de vorm.
Was de rozemarijn en dep droog.
Haal wat naalden van de tak en hak grof.
Strooi de gehakte naalden over het beslag en leg het takje erin.
Bak de farinata in ongeveer een half uur lichtbruin.
Haal de farinata uit de oven, draai er nog wat verse zwarte peper en zout over en serveer warm als antipasto of naast een salade.
De kikkererwtentaart wordt ongeveer een halve centimeter dik. (La Cucina)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.