Mijn recept voor de lekkerste gehaktbal:
1 pond gehakt (half om half van de slager)
klein uitje fijn gesnipperd
1 eetlepel gehaktkruiden
scheutje ketjap manis
kneepje tomatenketchup
1 theelepel sambal
1 theelepel mosterd
2 eieren
2 handjes fijngemalen havermout
- Vorm met je handen vier even grote ballen en maak ze mooi rond. Leg de ballen minimaal een half uur afgedekt in de koelkast om te rusten.
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
- Leg de ballen in het mandje en bak ze 8 minuten.
- Als het belletje gaat, verlaag je de temperatuur naar 150 graden. Bak de ballen nog eens 7 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties
Ik heb de helft aan gehakt hoe lang moeten ze dan in de airfryer ?
Hoi Renate,
De bereidingstijd blijft het zelfde als je er twee ballen van maakt. Maak je vier kleine ballen van dan zou ik ze er korter in doen, de helft van de tijd. Eet smakelijk
Hoi Nanda,ik heb sinds een jaar ook een airfryer,tot nu toe alleen patat en snacks erin klaar gemaakt en afbakbroodjes.Ik ga binnenkort deze gehaktballen proberen.groetjes Janke