Lasagne met spinazie en gerookte kip

Ingrediënten

  • 1 pak spinazie deelblokjes (diepvries, 450 g) of verse spinazie
  • 1 schaaltje gerookte kipfilet (ca. 200 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g gorgonzola (blauwaderkaas)
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 200 g lasagnebladen (pak 250 g)

Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan spinazie volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Kipfilet in reepjes snijden. Knoflook boven spinazie uitpersen. Kaas in stukjes snijden. Helft van kaas, kipreepjes, zout en peper door spinazie roeren. Boter in steelpan smelten. Bloem erdoor roeren tot bal ontstaat. Helft van melk toevoegen en aan de kook brengen. Met garde bloemmengsel er stevig doorkloppen, blijven kloppen tot alle klontjes zijn opgelost. Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In ovenschaal dun laagje saus schenken. Met lasagnebladen afdekken. Achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagneblad afwisselen. Rest van kaas door saus roeren. Saus over lasagne schenken. Schotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb