Afbeeldingsresultaat voor hartige taart met gerookte forel en krab

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 sjalotten
  • 1 middelgrote wortel
  • 3 bos/lente-uitjes
  • 20 gr boter
  • 4 gerookte forelfilets
  • 150 gr krabfantasy-sticks
  • 2 eieren
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 mespunt dragon

Materialen

  • vorm van 24 cm.

Bereiden

Snipper de sjalotten, snijd de wortel in kleine blokjes en de bos/lente-uitjes in dunne ringen. Verhit de boter en laat de groenten af en toe omscheppend ca. 5 minuten fruiten en daarna afkoelen.

Verwarm de oven met de bakplaat voor op 200 graden. Vet de vorm in en bekleed hem met de plakjes deeg. Halveer de forelfilets in de lengte en leg ze stervormig in de vorm. Snijd de krabsticks in stukjes, schep ze door het groentemengsel en verdeel het groentemengsel tussen de forel. Klop de eieren los met de slagroom, wat peper en zout en de dragon. Giet de eierroom over de vulling in de vorm. Zet de vorm op de hete bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin bakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.