Gehakt-rijstschotel met dadels en kaneel

Afbeeldingsresultaat voor preischotel

 

Ingrediënten voor 4 personen

150 gr. verse dadels, 50 gr. rozijnen, 2 preien, 25 gr. boter, 500 gr. rundergehakt, 200 gr. rijst, peper, mespuntje cayennepeper, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 50 gr. geraspte belegen kaas, ca. 8 dl vleesbouillon

 voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Ontpit de dadels en snijd de vruchten in kleine reepjes. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Snijd de preien in smalle ringen (witte en lichtgroene gedeelte). Verhit de boter in een koekepan en bak de prei ca. 3 min. Voeg het gehakt toe, bak het rul en neem de pan van het vuur. Meng de rijst en het gehakt-preimengsel in een grote diepe ovenschaal door elkaar. Roer de dadels en de rozijnen erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en de cayennepeper toe en duw het kaneelstokje en de kruidnagels in het mengsel. Roer de geraspte kaas erdoor en schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de rijst in ca. 45 min. gaar worden. Laat, als de rijst nog te nat is, de schaal zonder folie nog ca. 5 min. in de oven uitdampen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.