Gestoomde garnalen in bananenbladeren
1 kg verse grote garnalen ( ik gebruik ook wat verse zalm)
Bananenbladeren ( diepvries bij toko)
1 el geroosterd sesamzaad
2 ½ cm geraspte verse gember
2 kleine rode chilipepers, fijngehakt
4 lente-uitjes, fijngehakt
2 stengels citroengras (allen het wit), fijngehakt
2 tl bruine suiker
1 el vissaus
2 el limoensap
2 el korianderblaadjes, fijngehakt
houten prikkertjes
Pel de garnalen, verwijder darmkanalen en maak schoon. Doe de bananenbladeren in een grote kom en bedek ze met kokend water en laat 3 minuten weken. Giet ze af en dep ze droog. Knip ze in vierkanten van 20x 20 cm.
Meng gember, pepers, lente-ui en citroengras in de keukenmachine tot een gladde pasta. Roer de suiker, vissaus, limoensap, sesamzaadjes en koriander erdoor. Voeg de garnalen (en eventueel stukjes zalm)erdoor en zet de kom 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verdeel in 8 porties. Vul de bladeren, vouw het blad dicht met een prikker. Stoom de pakketjes 8-10 minuten in de stoompan boven zacht kokend water
Reactie plaatsen
Reacties