Afbeeldingsresultaat voor Gestoomde garnalen in bananenbladeren

Gestoomde garnalen in bananenbladeren

 1 kg verse grote garnalen ( ik gebruik ook wat verse zalm)

Bananenbladeren ( diepvries bij toko)

1 el geroosterd sesamzaad

2 ½ cm geraspte verse gember

2 kleine rode chilipepers, fijngehakt

4 lente-uitjes, fijngehakt

2 stengels citroengras (allen het wit), fijngehakt

2 tl bruine suiker

1 el vissaus

2 el limoensap

2 el korianderblaadjes, fijngehakt

houten prikkertjes

Pel de garnalen, verwijder darmkanalen en maak schoon. Doe de bananenbladeren in een grote kom en bedek ze met kokend water en laat 3 minuten weken. Giet ze af en dep ze droog. Knip ze in vierkanten van 20x 20 cm.

Meng gember, pepers, lente-ui en citroengras in de keukenmachine tot een gladde pasta. Roer de suiker, vissaus, limoensap, sesamzaadjes en koriander erdoor. Voeg de garnalen (en eventueel stukjes zalm)erdoor en zet de kom 2 uur afgedekt in de koelkast.

Verdeel in 8 porties. Vul de bladeren, vouw het blad dicht met een prikker. Stoom de pakketjes 8-10 minuten in de stoompan boven zacht kokend water

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.