Tomaten-Mozzarellataart met basilicum

Bij hoge uitzondering heb ik de bladerdeegbodem van deze taart voorgebakken. Waarom? Omdat de taart zelf hooguit 30 minuutjes in de oven gaat en dat is niet genoeg om de bodem gaar te krijgen. Niet zo schrikken van dat voorbakken. Ik heb geen bonen of ander materiaal dat ik daarvoor gebruik.
Ik vet een stuk aluminiumfolie goed in en leg dat in de vorm en tegelijk over de randen heen. Dan worden die straks niet te bruin (lees zwart). Nogmaals: goed invetten dat folie. Dan een ander ovenschaaltje erop en een kwartier in een oven van 200 graden. Ja, rondom dat ovenschaaltje wil dat bladerdeeg dan weleens wat opbollen. Geeft niks.
Als de bodem weer uit de oven is druk je dat met een lepel naar beneden. Bodem af laten koelen.
Vervolgens bedek je de bodem met een boel basilicumblaadjes. Dan drie tomaten (zonder de natte binnenpulp) in stukken snijden en over de basilicum heen. Ik heb ook het velletje van de tomaten afgehaald maar als je daar geen zin in hebt gewoon niet doen. Daarop twee bollen mozzarella in plakken gesneden.
En dan als laatste kluts je drie eieren met 125 gram crème fraîche, 50 gram geraspte parmezaan (of oude kaas) en een mespuntje pittige paprikapoeder. Eroverheen gieten en beetje goed verdelen met de achterkant van een lepel.
De oven kan nu lager en wel op 170 graden. Taart in het midden en na 30/35 minuten is hij klaar. Warm of op kamertemperatuur een meer dan zalige taart. Lekker met een groene salade en een mooie rode wijn. (Bron Culinette)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.