Indische eieren
Eieren in Kokossaus)
Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 30-40 minuten
Ingrediënten
8 eieren, gekookt
1 ui, fijngesneden
olie
½ tl tamarindepasta, of 1 el azijn
1½ dl kokosmelk
1 tl suiker
---
1 rode peper, fijngesneden, of ¾ tl cayennepeper
1 el ketoembar
½ el komijn
¼ tl kurkuma
zeezout
Bereidingswijze
Kook de eieren hard. Snijd de ui en peper zeer fijn. Verhit olie in een pan met een dikke bodem. Vermeng met de overige kruiden en tamarindepasta of azijn, suiker en zout en bak het mengsel even aan. Roer er geleidelijk de kokosmelk door en breng het geheel aan de kook. Prik met een vork gaatjes rondom in de eieren. Voeg de eieren toe, druk ze voorzichtig plat, en laat alles zachtjes inkoken.
Reactie plaatsen
Reacties