Afbeeldingsresultaat voor indische eieren

Indische eieren

Eieren in Kokossaus)

Hoofdgerecht - 4 personen - bereidingstijd 30-40 minuten

 

Ingrediënten

8 eieren, gekookt

1 ui, fijngesneden

olie

½ tl tamarindepasta, of 1 el azijn

1½ dl kokosmelk

1 tl suiker

---

1 rode peper, fijngesneden, of ¾ tl cayennepeper

1 el ketoembar

½ el komijn

¼ tl kurkuma

zeezout

Bereidingswijze

Kook de eieren hard. Snijd de ui en peper zeer fijn. Verhit olie in een pan met een dikke bodem. Vermeng met de overige kruiden en tamarindepasta of azijn, suiker en zout en bak het mengsel even aan. Roer er geleidelijk de kokosmelk door en breng het geheel aan de kook. Prik met een vork gaatjes rondom in de eieren. Voeg de eieren toe, druk ze voorzichtig plat, en laat alles zachtjes inkoken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.