Appel & gembercake met maple syrup

 
 
Ingrediënten:
- 110 g boter, op kamertemperatuur
- 225 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 210 g patentbloem
- 1 el bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 250 g appel ( ca. 1½ goudrenet of fuji )
- 20 g verse gember, geraspt
- 4 el maple syrup bij natturwinkel te krijgen
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C boven-en onderwarmte. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng de boter en de basterdsuiker met een elektrische handmixer tot het zacht en romig is. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tot alles goed is opgenomen.
3. Vouw de bloem, bakpoeder, zout en kaneel met een spatel in het botermengsel. Je krijgt een dik mengsel.
4. Rasp de gember en meng goed door het deeg. Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes en meng ze door het deeg.
5. Verdeel het deeg in de vorm en bak de cake 55 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
6. Haal de cake uit de oven en ;laat ca. 10 minuten afkoelen. Prik met een satéprikker over de hele cake gaatjes tot op de bodem. Verdeel de maple syrup met een lepeltje beetje bij beetje over de cake, zodat alles goed wordt opgenomen.
7. Laat de cake afkoelen en serveer bij een kopje koffie of thee of geef het als dessert met een bolletje ijs.
Een héérlijke herfstcake! Als de cake in de oven staat, verspreiden zich heerlijke geuren door je huis. De meeste ingrediënten heb je altijd wel in huis. Een restje verse gember kun je in de vriezer bewaren voor de volgende keer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb