Albondigas de Gambas y Rape - Visballetjes
Ingrediënten
- 200 g kabeljauw - of pangafilet
- 5 the seranoham
- 200 g steurgarnalen
- 2 eet peterselie
- 2 eel geroosterde pijnboompitten
- 1 ei
- 2 eet broodkruim
Ingrediënten
200 gr. kabeljauw - 200 gr. steurgarnalen - 2 teentjes knoflook (fijngehakt) - 5 tl. serranoham (fijngehakt) - 2 el peterselie (fijngehakt) - 2 el. pijnboompitten (gebakken en fijngehakt) - 1 ei - 2 el broodkruim - zout - peper - mojo verde of rode mojo van de Xenos
Bereiding
Week het broodkruim met e 2l witte wijn. Doe de vis en de garnalen in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe het geheel over in een kom en meng de broodkruim, ham, knoflook, peterselie, pijnboompitten, ei, zout en peper door. Maak er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 2 cm.
Schenk een laagje van 1½ cm witte wijn in een koekenpan en breng dit aan de kook. Leg de balletjes in het vocht en doe een deksel op de pan. Laat ze 4 minuten zachtjes koken. Zelf lekker sausje bedenken, haha!
Reactie plaatsen
Reacties