Afbeeldingsresultaat voor balinese kip

Ingrediënten:

4 kippenpoten of 8 drumsticks,
zout, peper,
olie om te frituren,
2 uien,
1 theelepel sambal oelek,
2 teentjes knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
1 eetlepel palmsuiker (eventueel rietsuiker),
1 theelepel djahe,
1 theelepel trassi,
3 eetlepels ketjap asin,
5 deciliter kippenbouillon,
1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt),
1 deciliter dikke santen,
koriander of peterselie.

Bereidingswijze
  • De stukken kip bestrooien met zout en peper en bruin en iets krokant bakken in de olie.
  • De kip laten uitlekken en warm houden.
  • De uien hakken en samen met de sambal en de gehakte knoflook 3 minuten in 3 eetlepels olie fruiten.
  • De tomatenpuree erdoor roeren en enkele minuten laten bakken.
  • Nu de suiker,djahe,trassi en ketjap erbij.
  • Vervolgens de kippenbouillon toevoegen. Eventueel op smaak maken met nog wat zout en peper.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de stukken kip toe en laat het zachtjes gaar stoven.
  • Voeg de gehakte tomaten en de santen toe en laat nog enkele minuten koken.
  • Garneer met koriander of peterselie.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.