Afbeeldingsresultaat voor koekjes

 ± 30 stuks

 

65 gram roomboter, op kamertemperatuur

65 gram kokosolie
85 g kokosbloesemsuiker

100 gram ontpitte dadels (even geweekt in heet water en fijngemalen)
1 ei
 scheutje vanille
140 gram gemalen havermout

140 gram gemalen kikkererwtenmeel, gezeefd
½ tl wijnsteenpoeder

snuf zout

noten en geklopt ei

 

Klop met de mixer in een ruime kom de boter, suiker en dadels zeker 10 min. tot het luchtig en crèmig is. Voeg het ei en de vanilletoe en klop tot alles goed is opgenomen. Voeg dan in delen de gemalen havermout en kikkererwtenmeel, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel het luchtig door het beslag, zodat het een soepel deeg wordt. Leg het deeg afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel het deeg in drieën, kleine porties kun je namelijk makkelijker uitrollen. Rol een deel deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 3-4 mm dikte en steek er met een koekjesuitsteekvorm naar eigen keuze zoveel mogelijk koekjes uit. Leg de koekjes op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat, leg er noten op en smeer deze in met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in 
10 min. gaar. Ze moeten zandkleurig en niet bruin zijn. Neem ze voorzichtig met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Kneed overgebleven stukjes deeg samen, rol weer uit en herhaal de handelingen.

Bereiden ± 35 min. / rusten minimaal 30 min. / oven ± 10 min.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb