Japanse komkommersalade

Foto recept: Japanse komkommersalade
 

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 2 komkommers
  • 1 theelepel zout
  • 4 theelepels suiker
  • 1 1/2 theelepel geraspte of fijngesneden gemberwortel
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 5 eetlepels rijstazijn

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Snij 4 lange strips van de komkommers met behulp van een dunschiller, zodat er nog wat schil aan de komkommer blijft zitten (de komkommers zien er zo gestreept uit). Snij de uiteinden er vanaf en snij de komkommers doormidden.
  2. Snij de komkommers in hele dunne plakjes met een schaaf of mes. Leg ze in een kom en bestrooi met zout. Roer goed door. Zet apart.
  3. Meng ondertussen in een andere kom suiker, gember, sojasaus en azijn. Roer door met een garde.
  4. Als de komkommers 5 minuten in het zout hebben gestaan, knijp je het overtollige vocht eruit met je handen of een schone theedoek.
  5. Meng de komkommers met de saus, roer goed door. Zet 1 uur in de koelkast voor je de salade opdient.
  6. Bestrooi vlak voor serveren met sesamzaadjes. Eet smakelijk! Bron: Allrecipes)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.