Nodig voor 2 pitabroodjes:
5 el kikkererwtenmeel (mag ook eventueel een ander meelsoort zijn zoals, havermeel of teffmeel, etc.)
½ el psylliumvezelpoeder (fiberhusk, verkrijgbaar in natuurwinkels of online te koop)
1 el arrowroot of tapiocazetmeel (verkrijgbaar bij de biologische supermarkten en natuurwinkels)
1 tl ahornsiroop
1 (biologisch) ei
2 el (biologische) kwark
snufje Himalaya zout
½ klein theelepeltje baksoda
Aan de slag:
Verwarm de oven op 160 graden. Zeef het kikkererwtenmeel in een kom zodat er geen klontjes meer inzitten. Voeg de rest van de droge ingrediënten er aan toe. Roer dit alles goed door elkaar.
Voeg de kwark er aan toe en klop het ei er doorheen. Klop het geheel tot een glad beslag.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Schep voor 1 broodje circa 2 eetlepels van het beslag op het bakpapier, in een vorm van een pitabroodje.
Zet de ovenplaat voor ongeveer 15 a 20 minuten in de oven. Check de broodjes tussendoor. De broodjes moeten een mooie goudbruine kleur krijgen. Bron Slim&Pure
Reactie plaatsen
Reacties
Wat een heerlijke broodjes! Ze vielen hier geweldig in de smaak.