Geitenkaas taartje met honing & vijgen Made by Ellen

Voor 4 taartjes – voorbereidingstijd: 10 minuten oventijd: 20 à 25 minuten

Ingrediënten

5 plakjes kant-en-klaar filo bladerdeeg – beetje zachte boter, om bladerdeeg mee te bestrijken – 350 gram zachte geitenkaas, in stukjes – 2 grote eetlepels honing – 100 ml slagroom – 1 ei – 4 takjes tijm, alleen de blaadjes – verse peper en zout uit de molen – 2 rijpe vijgen, gewassen – ovenvormpjes 10,5 cm doorsnee.

Recept geitenkaas taartje met vijgen

Laat de plakjes filo bladerdeeg ruim van te voren ontdooien.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Leg de 5 plakjes filo bladerdeeg op elkaar en bestrijk elk plakje met een beetje boter.

Snijd het bladerdeeg in 4 stukken en bekleed hiermee de ingevette ovenvormpjes.

Vouw de loshangende stukjes bladerdeeg naar binnen en druk de randen aan.

Doe in een kom de geitenkaas, tijm en honing. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Klop het ei en roer door de slagroom.

Schenk de slagroommix over de geitenkaas en roer goed door elkaar.

Verdeel de geitenkaas-slagroom mix over de vier ovenvormpjes en druk bij allemaal een halve vijg in het midden.

Zet de vormpjes voor 20 à 25 minuten in de oven. Bron: Made by Ellen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.