Paëlla


De Spanjaarden eten vaak rond twee uur 's middags warm, deze maaltijd wordt de Comida genoemd.
Een bekend Spaans gerecht is de Paëlla, afkomstig uit het oosten van Spanje, waar ook vele varianten van bestaan.
Probeer eens een van die glorieuze paella's uit het zuidoosten, zoals deze Paëlla, een paella met vlees en vis!


Bereiding (voor 4 personen)
Rijst koken.
In ruim koud water opzetten. Als het water kookt 12 minuten laten koken, afgieten.
Paëlla kruiden eraan toevoegen.en 10 minuten laten rusten.

2 uien en 2 teentjes knoflook pellen en snipperen
4 sjalotten schillen en halveren

200 gram Chorizo in stukjes snijden

1  gele paprika in stukjes snijden
400 gram kipfilethaasjes halveren.

In koekenpan helft van olie verhitten en kip in ca. 5 minuten gaarbakken.

Kip bestrooien met zout en peper en warm houden.

In braadpan in rest van olie ui, chorizo en paprika ca. 5 minuten bakken.
200 gram verse (of diepvries) tuinerwten en rijst toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
250 gram verse gamba’s bakken in olie tot ze gaar zijn.
250 gram verse mosselen wokken in olie met knoflook tot ze gaar zijn.

Kip, mosselen en gamba's toevoegen en geheel door en door verwarmen.
Paella op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met tomatensalade en knoflookdressing.