Afbeeldingsresultaat voor ikan pepesan

Ikan pepesan

2 Gerookte makrelen of 500gr. kleine garnalen
2 eetl. citroen of limoensap
2 eetl.(arachide)olie of boter
zout
2 grote uien
3 teentjes knoflook
2 1/2 eetl. sambal oelek
2 theel. kerrie Djawa
2 theel. djahe
1 theel. Laos

Pittig gekruide makreel of garnalen
Maak het gerecht min. 4 uur voor serveren zodat de makreel of garnalen goed tot hun smaak kunnen komen hoe langer hoe lekkerder.
Voorbereiding
De makreel ontgraten en in niet al te kleine stukken leggen. Tijdens de bereiding van de kruiden de makreel niet in de koelkast leggen
even afdekken en op tempratuur laten komen.
Bereidingswijze
Doe de olie in de pan en laat deze heet worden, dan de ui en knoflook fruiten tot deze gaat kleuren, voeg dan de sambal oelek, kerrie Djawa, djahe, laos,citroen of limoensap, zout en nog een flinke scheut olie toe, laat het geheel even fruiten en dan wat water toevoegen zodat je een glade saus krijgt.
Doe een laagje van de saus in de schaal, dan de makreel en daarover weer de rest van de saus. Laat het geheel lekker intrekken.
Voor het serveren voorzichtig omroeren.
Serveertips
Serveren als hoofdgerecht met witte rijst, frisse atjar ketimoen, sajoer lodeh en kroepoek.
Of serveren als bijgerecht bij een rijstafel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb