Afbeeldingsresultaat voor tulband appelcake

Ingrediënten

750 gram geschilde goudreinetten of Fuji (1150 ongeschild)
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram basterdsuiker
90 gram boter
2 theelepels bakpoeder
30-50 gram rozijnen
3 eieren
3 zakjes vanillesuiker
Paneermeel voor de vorm

Tulbandvorm of ongeveer 10cm x 25cm ronde magnetronschaal of zoals ik doe : een siliconen taartvorm

Voorbereiding

Eerst de vorm beboteren en paneren, eventueel oven voorverwarmen.Als je de cake in een gewone oven bakt, dien je de oven voor te verwarmen op 180 graden.

Alle spulletjes uit de beschrijving van tevoren klaar zetten, want het gaat heel snel als eenmaal bezig bent! Schil de appels, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden van ongeveer 3 bij 2cm, niet te fijn, want dan gaat het effect van frisheid verloren. Rozijnen wassen en uit laten lekken in de zeef.

Bereidingswijze

Beboter de vorm en bestrooi hem met paneermeel, zorg dat de vorm goed bedekt is.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in de beslagkom, voeg daarna de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe.

Smelt de boter in het steelpannetje, niet bruin laten worden. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles goed dooreen.
Voeg dan de stukjes appel en de rozijnen toe en dan... Stroop de mouwen op, was je handen en kluts alles met beide handen goed door elkaar heen.

Doe het deeg-appelmengsel in de vorm en plaats hem in de oven.

Gewone oven: baktijd ongeveer 1uur tot 1 uur en 15 minuten op 180 graden. Hij mag niet te bruin worden, dan wordt hij droog.Bij gebruik van gewone oven en metalen tulbandvorm: laat hem afkoelen alvorens te storten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb