Afbeeldingsresultaat voor spinazietaart

hartige taart met Spinazie

Voor de bodem:
200 gram bloem
100 gram koude boter in blokjes
70 ml ijskoud water of 1 ei
snuf zout
boter voor de bakvorm
bakpapier
een paar ons droge peulvruchten voor het blind bakken van de bodem

Voor de vulling:
500 gram verse spinazie (Wild of Nieuw Zeelandse spinazie ook lekker)
250 gram ricotta
300 gram gerookte kaas

verse kruiden (oregano)
3 eieren
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten voor het korstdeeg in de keukenmachine. Meng kort tot er grove kruimels ontstaan. Vorm er een bal van, omwikkel met plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en bedek er een beboterde vorm van 24 - 26 cm doorsnee mee.
Prik wat gaatjes in de bodem, bedek de bodem met bakpapier en verdeel de peulvruchten erover. Bak de bodem 20 minuten blind.

Was ondertussen de spinazie met overvloedig water. Kook kort met het aanhangend water en wat zout. Laat de spinazie uitlekken in een fijne zeef. Druk er het groentenat grotendeels uit. Snijd de gerookte kaas in kleine blokjes. Schep alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Vervang ricotta en gerookte kaas ook eens door een bolletje mozzarella en een ons gorgonzola.

Verwijder blinde vulling en bakpapier. Vul de bodem met het snijbietmengsel. Bak nog ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

Je kunt deze hartige taart ook eten als hoofdgerecht voor 4 personen. Met een tomatensalade en brood erbij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb