Afbeeldingsresultaat voor vitello tonato

Vitello Tonato

Italiaanse klassieker
Vlees gecombineerd met een vissaus, het blijft bijzonder. Maar wel bijzonder lekker! Deze snelle variant met gesneden (kalfs) fricandeau is altijd een succes. Een erg lekker voorgerecht dat je zo gemaakt hebt en ook nog eens van te voren kan maken! Ook lekker voor bij een buffet.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gram (kalfs) fricandeau
- 1 blikje uitgelekte tonijn (185 gram)
- 3 ansjovisfilets
- 5 eetlepels mayonaise/yogonaise
- 2 eetlepels goede olijfolie
- scheutje citroensap
- versgemalen peper en zout
- 2 eetlepels kappertjes
- rucola

Bereiden:
1. Pureer de uitgelekte tonijn, ansjovis, mayonaise en olijfolie tot een gladde saus.
2. Breng de saus op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.
3. Leg een laagje rucola op een bord of schaal en verdeel hierover de fricandau.
4. Verdeel de tonijnsaus over de fricandeau en garneer met kappertjes.

Tips:
- Dit voorgerecht is gemakkelijk van te voren te maken. Maak de saus van te voren of het hele gerecht, zorg wel voor genoeg ruimte in de koelkast.
- Lekker met een partje citroen of wat peterselie (bron Excellent eten.nl)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.