Afbeeldingsresultaat voor gevulde tomaat

Gevulde tomaat met peterselie en ansjovis 

Gevulde tomaten maken kan zomaar een hobby worden. We hadden al eens eerder gevulde tomaten met zalm maar eigenlijk vind ik deze nog veel lekkerder.
Je kunt ze zo uit de oven op tafel zetten b.v. als bijgerecht. Maar ook koud (op kamertemperatuur) zijn ze een traktatie. Neem 6 grote rijpe tomaten(neem die lekkere pruimtomaten) en snij er een kapje af. Dat heb je niet meer nodig. Voorzichtig uithollen en met wat zout bestrooien. Ondersteboven op een laag keukenpapier zetten zodat ze een half uurtje goed uit kunnen lekken.
Drie knoflooktenen heel fijn snijden/hakken/knijpen. Peterselie heel fijn snijden. Zorg dat je ongeveer een kopje vol hebt. Snij 6 ansjovissen uit olie in kleine stukjes. Als je oud brood in huis hebt dan is dit je kans om daar iets mee te doen. Drie oude boterhammen fijnmalen in de keukenmachine. Nou, vooruit. In plaats daarvan neem je drie volle eetlepels paneermeel.
Meng alles goed door elkaar samen met een eetlepel olijfolie. Vul de tomaten en zet ze in een ovenschaal. Giet er nog wat olijfolie over en zet ze 30 minuten in een oven van 175/180 graden.
Ik vind dit een zaligheid. Bij geroosterde aardappeltjes. Bij pasta of als voorafje. Er zijn maar weinig maaltijden waar dit niet bij past.(bron Culinette)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb