Tagliatelle met kalkoen, spek en paddestoelen
400 gram tagliatelle, 4 eetlepels olijfolie, 4 sjalotjes, 400 gram gemengde paddestoelen (oesterzwammen, champignons, cantharellen, shi-take), 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 teentje knoflook, 50 gram ontbijtspek, 2 dl. kippenbouillon, 2 dl. slagroom, 200 gram kalkoenfilet, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Sjalotjes fijnhakken. Paddestoelen in stukken snijden. Ontbijtspek en kalkoenfilet in dunne reepjes snijden. 2 eetlepels olie verhitten en sjalotjes 1 minuut bakken. Paddestoelen, tijm, rozemarijn, het geperste teentje knoflook en het spek toevoegen en circa 5 minuten bakken. Bouillon en slagroom toevoegen en 10 minuten laten sudderen. Kalkoen in 2 eetlepels olie circa 3 minuten bakken. Kalkoen door de saus roeren. Ovenschaal invetten met een beetje olijfolie. Pasta en saus door elkaar roeren en in ovenschaal overdoen. Kaas erover strooien en op 200 graden in het midden van de oven 10 minuten gratineren.
Reactie plaatsen
Reacties