gemarineerde courgette

Gemarineerde courgette (uit Paulines keuken)

Ingrediënten
1 courgette
Sap van een 1/2 citroen
6 el olijfolie
2 tenen knoflook
Handjevol verse basilicum
Peper en zeezout

gemarineerde courgette

 

Zo maak je het
Snij de courgette in dunne plakken, je kunt dit het beste met een kaasschaaf of mandoline doen.

Hak de knoflook fijn en hak de basilcum in stukjes.

Maak een dressing van de olie, het citroensap, de knoflook en de basilicum.

Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de courgette linten en hussel het door elkaar.

Laat een grillpan goed heet worden.

Grill de courgettes aan weerszijden goudbruin.

Giet de overgebleven dressing in de pan en verwarm het kort.

Giet het over de courgettes.

Laat de courgette het liefst een half uurtje marineren voordat je ze opeet. Maar als je niet kan wachten, dan zijn ze nu ook al erg lekker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.