Ingrediënten havermout ontbijtkoek
- 200 gram havermout(meel)
- 200 gram roggemeel
- 325 ml Alpro Amandel Drink – ongezoet
- 2 eieren
- 1 el kaneel
- 2 el koekkruiden
- 6 el honing
- 3 el kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- Snuf zout
Bereiding havermout ontbijtkoek
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met (kokos)olie.
- Doe de Alpro Amandeldrink, eieren en honing in een grote kom. Klop door elkaar met een staafmixer of garde.
- Doe in een andere kom de havermout(meel), speltmeel, kaneel, koekkruiden, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en het zout.
- Voeg alle droge ingrediënten langzaam toe bij het eimengsel en roer goed door met de staafmixer. Het wordt een vrij stevig beslag (niet vloeibaar).
- Schep het beslag over in het bakblik.
- Zet in de oven voor circa 1 uur tot het mooi goudbruin gebakken is.
Geniet ervan! Bron:
Reactie plaatsen
Reacties