Afbeeldingsresultaat voor zeebaars uit de oven

Vandaag aten we wilde zeebaars uit de oven. Vorige week op de markt in Groningen gehaald. De gewone zeebaars is goedkoper maar de wilde is zoveel smakelijker, heeft ook een andere structuur, dus gewoon voor de wilde gaan. Ter plekke laten schoonmaken en schubben.

Thuis hup de vriezer in. Vanmiddag in een paar uurtjes laten ontdooien.

 

Goed afgespoeld onder stromend water en droog gedept met keukenpapier. Nu de buikholte bestrooid met peper en zout en wat bruschettakruiden (Xenos)

Uit het kruidentuintje, paar takjes rozemarijn, tijm, oregano, bieslook en welja ook wat takjes van de venkel gehaald. Dit samen met wat schijfjes verse knoflook in de buikholte gedaan. Toen sneed ik de zeebaars met drie fikse japen aan weerszijden in, daarin ook schijfjes knoflook. Eveneens kruiden met peper, zout en bruschettakruiden.

Rijkelijk olijfolie erover gedaan en op een met bakpapier beklede bakplaat 20 minuten op 180 graden in de oven gedaan. Niet vergeten oven voor te verwarmen. Nog even wat verse citroensoep over de vis en smikkelen. Goddelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.