Ingrediënten voor 6 stuks
575 gr bloem
340 gr water
6 gr gist
60 gr honing
9 gr zout
40 gr olie (olijfolie of zonnebloemolie)

 

Bereidingswijze
Meng de bloem, water, gist en honing door elkaar totdat het een bal vormt.

Laat het deeg 10 minuten rusten.

Voeg het zout en de olie toe en kneed er een soepel deeg van. Ik heb het gekneed in de keukenmachine op de laagste stand.

Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt, zoals een post it.

Vet een kom in met olie en leeg het deeg hierin. Draai de bal een keer om zodat het aan weerszijden bedekt is met olie.

Dek de kom af met huishoudfolie of een natte theedoek en laat het ongeveer 90 minuten rijzen, of totdat het volume zich verdubbeld heeft.

Verwarm de oven voor op de heetste stand, bij mij is dit 250 graden.

Leg er alvast een bakplaat in of gebruik de pizzasteen.

Zodra het deeg gerezen is, verdeel je dit in 6 stukken. Maak er bolletjes van.

Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol de bolletjes uit tot pitabroodjes van ongeveer 16 cm doorsneden.

Als het deeg te veel terugveert, laat je het tussentijds even rusten.

Bak de pitabroodjes af in de hete oven, op de bakplaat of op de steen.

Zodra ze opbollen zijn ze klaar! Bron: uit Pauline's Keuken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb