Afbeeldingsresultaat voor pindasaus

Voor de pindasaus:
1 eetlepel arachideolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
¼ theelepel korianderpoeder
¼ theelepel komijnpoeder
¼ theelepel laospoeder
1 theelepel sambal manis
3 flinke scheppen pindakaas
250 ml kokosmelk
sap van 1 – 1½ limoen
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 – 3 eetlepels ketjap

Verhit de olie in een pannetje en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg na 1 minuut de specerijen en sambal toe en fruit een minuutje mee. Doe de pindakaas en kokosmelk erbij en roer tot de pindakaas is opgelost. Laat op een heel laag pitje even pruttelen. Als het te hard gaat, gaat de saus schiften. Maak de pindasaus op smaak met limoensap, suiker en ketjap. (Janneke Vreugdenhil)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.