Afbeeldingsresultaat voor chinese stoofschotel

Snij 500 gram stoofvlees in grote dobbelstenen. Rondom bruin bakken en dan een ui en 2 bosuitjes fijngesneden erbij alsmede twee stukjes verse gember. Die bosuitjes zijn mij een raadsel want blijft niets van over en de overige smaken zijn veel te sterk om die bosuitjes nog ruimte te geven. Maar goed. Gaan we verder.
Als vlees bruin is en uitjes beetje meegebakken dan stoofschotel aanvullen met 500 ml bouillon (ongeveer). Vlees moet beetje onderstaan. Dan erbij: 2 hele steranijs, 50 gram suiker, 3 el (donkere) soyasaus, 3 el rijstwijn of droge sherry, 1 heel kaneelstokje, 2 el hoisin saus en 2 el pindakaas. Lekker een paar uurtjes laten pruttelen en beetje inkoken.
Door de suiker is het een wat zoete schotel. Kun je dus ook verminderen als je dat wilt. Proeven of je er nog wat zout bij wilt doen.
Wij aten het met rijst en broccoli. Erg lekker en weer eens iets heel anders dan een doorsnee stoofschotel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb