Afbeeldingsresultaat voor brownies

75 gram zachte roomboter, 35 gram kokosolie, 100 gram dadels in kleine stukjes,  100 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel vanille-extract , 40 gram cacaopoeder 66 gram kikkererwtenmeel, snufje zout, snufje bakpoeder, 2 eieren, 1 springvorm van 21 cm doorsnede, bakpapier

Brownies bakken

  • Doe de roomboter en de olie in een pannetje en laat de boter op zacht vuur smelten (niet bruisen).
  • Haal de pan van het vuur en roer de suiker met een houten lepel door het botermengsel.
  • Roer dan het vanille-extract, het cacaopoeder, de kikkererwtenmeel, het zout en het bakpoeder door het mengel. Je moet niet kloppen, dan wordt de brownie taai.
  • Gewoon roeren met de lepel tot alles precies is gemengd.
  • Roer dan de twee eieren door het mengsel. Stop met roeren zodra alles gemengd is. Het browniebeslag is klaar.
  • Open je springvorm, leg bakpapier op de bodem en klem de vorm dicht. Knip overhangend bakpapier weg.
  • Schep het beslag in de springvorm.
  • Verwarm de Airfryer voor op 165 graden. Zet de bakvorm in het mandje en bak het beslag 15 minuten. Als de tijd bijna voorbij is verhoog je de temperatuur naar 180 graden en bak je de cake nog 5 minuten.
  • Haal de springvorm uit de Airfryer en laat de cake afkoelen. Haal de rand van de springvorm en snijd de cake in kleine stukken: de brownies. Eet ze lauwwarm of laat ze afkoelen. Bewaar de brownies in een koektrommel. Ze blijven een paar dagen lekker.