Abrikozen gevuld met notenroomkaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 20 gedroogde abrikozen
- 50 gram walnoten
- 100 gram roomkaas naturel
- 4-5 eetlepels melk
- 100 gram geraspte belegen of oude kaas
- versgemalen peper
- zout
- spuitzak
Bereidingswijze
- Leg de abrikozen in lauw water. Dit zorgt ervoor dat ze opzwellen.
- Leg de abrikozen hierna op een keukendoek zodat ze een beetje droger worden.
- Hak de walnoten fijn.
- Maak een mengsel van de roomkaas, de melk, de geraspte kaas, de fijngehakte walnoten, peper en zout.
- Stop dit mengsel in de spuitzak en maak toefjes van het mengsel op de abrikozen.
- Serveer het gerecht en genieten maar!
Tips
- In plaats van de gedroogde abrikozen kun je ook abrikozen uit blik kopen. U moet deze wel goed laten uitlekken.
- Je kunt de abrikozen ook met een ander mengsel vullen zoals kruidenroomkaas.
Reactie plaatsen
Reacties