Tortino

250 gr oude kaas, geraspt
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
100 gr beenham
14 blaadjes salie
400 ml slagroom
4 eieren
boter
peper & zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de plakjes deeg, leg deze op elkaar en rol deze uit tot een lap van 30cm. Vet een quichevorm (24 ø) in en bekleed met het deeg. Klop 4 eieren met 400 mililiter slagroom en schep er 250 gram geraspte Prima Donna maturo door. Snijd 100 gram beenham in dikke plakken en daarna in stukjes. Hak ongeveer 8 blaadjes salie fijn. Roer alles door het kaas-roommengsel en breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm en garneer de bovenkant met 6 hele salieblaadjes. Bak het in circa 35 minuten goudbruin.

Laat de tortino afkoelen. Lekker met een groene salade.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb