Pompoensoep (met gerookte kip)

Afbeeldingsresultaat voor pompoensoep
Ingrediënten
Porties: 8

4 sjalotjes of 2 uien
1 rode peper
3-4 tenen knoflook
1 1/2 tl ketoembar (koriander)
1 tl djinten (Komijn)
1 tl sereh (citroengras)
Pompoen - ca. 1200 gr
Schep mosterd
peper, zout
paprikapoeder
2 bouillonblokjes (vega of kip)
Gerookte kipfilet in blokjes
crème fraîche

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min

Voorbereiding
Maak de bouillon al vast van te voren (zelf maken: neem er de tijd voor).
Snijd de pompoen doormidden (niet schillen, kan gewoon meegekookt worden) en verwijder de zaden en de draden.
Snijd het pompoenvlees in blokjes. Je ca. 1 kg nodig voor de soep.
Snijd de ui, rode peper (zonder zaad-, en zaadlijsten) en knoflook fijn.
Bereidingswijze
Doe wat olijfolie in een pan met een dikke bodem. Smoor de ui, knoflook, rode peper, ketoembar, djinten, sereh en zout in de olie. Na een minuut of tien de blokjes van de pompoen er bij. Roer goed door elkaar. Na een paar minuten de bouillon opgieten, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ca. 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is.
Met staafmixer de soep pureren. Doe er evt. nog wat water bij als de soep te dik is. Doe het kippenvlees erbij, het liefst voeg ik gerookte kip toe, pakje uit de koeling van de Aldi, erg lekker!. Breng de soep op smaak met mosterd, peper en zout en crème fraiche.
Maak de soep zeker 1 dag van te voren, dit komt de smaak ten goede.
Lekker met geroosterd brood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb