Ovenschotel winterwortel
 Afbeeldingsresultaat voor winterwortel schotel

 

1000- 1200 gr. Winterwortel
zout
2 teentjes knoflook
2 uien
2 macaronimix
500 gr. Gehakt
2 eetlepels shoarmakruiden
2 eetlepels ketjap
aardappelpuree

Kook de wortelen
Bak het gehakt rul, bak de uien en knoflook mee. Voeg de shoarmakruiden, macaronimix en ketjap toe.
Beboter een ovenschaal. Vul deze eerst met de wortelen, daarna het gehaktmengsel. Als laatste de puree er overheen. Strooi er geraspte kaas over.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven op 200oC en bak het in ongeveer 30 minuten.

Eet smakelijk.
Met dank aan de Buuf Roelfien

Shepherd’s Pie – Schaapherders Pastei

 

 

1 kilo kruimige aardappelen, zout, 2 dl melk, 50 gram boter, 100 gram gerapte oude kaas, vers gemalen peper

2 uien, 250 gram champignons, 1 pond doperwten, 2 winterwortels in kleine stukjes, 1 pond runder gehakt,

4 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd, 1 klein blikje geconcentreerde champignonsoep, 1 knoflookteentje, takje tijm, takje rozemarijn, blaadje laurier, scheutje worchestersaus

 

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar, voeg hete melk en boter toe en stamp met stamper fijn. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas
  • Verhit de olie in een pan en fruit er de ui en eventueel een fijngehakt knoflookteentje glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak deze rul .
  • Voeg de fijngesneden champignons toe en stoof deze een paar minuten mee.
  • Voeg het blikje champignonsoep, tomatenketchup, mosterd een scheutje worcestersaus, rozemarijn, tijmtakje en blaadje laurier toe. tot slot de doperwten erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat alles op een zacht vuurtje en zonder deksel 30 minuten sudderen.
  • Verwijder het takje tijm en laurier en giet het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  • Bedek het mengsel met de aardappelpuree en strijk de bovenkant glad.
  • Bestrooi  met geraspte kaas en wat klontjes boter (optioneel).
  • Plaats in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven en bak de pie gedurende 20 à 30 minuten.
  • De laatste minuut nog even grillen tot de bovenkant een goudbruin korstje heeft gevormd.

Serveertips

  • Serveer met groene groenten of groene salade.

 

gehakt-rijstschotel met dadels en kaneel

Ingrediënten voor 4 personen

150 gr. verse dadels, 50 gr. rozijnen, 2 preien, 25 gr. boter, 500 gr. rundergehakt, 200 gr. rijst, peper, mespuntje cayennepeper, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 50 gr. geraspte belegen kaas, ca. 8 dl vleesbouillon

 voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Ontpit de dadels en snijd de vruchten in kleine reepjes. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Snijd de preien in smalle ringen (witte en lichtgroene gedeelte). Verhit de boter in een koekepan en bak de prei ca. 3 min. Voeg het gehakt toe, bak het rul en neem de pan van het vuur. Meng de rijst en het gehakt-preimengsel in een grote diepe ovenschaal door elkaar. Roer de dadels en de rozijnen erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en de cayennepeper toe en duw het kaneelstokje en de kruidnagels in het mengsel. Roer de geraspte kaas erdoor en schenk de bouillon erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de rijst in ca. 45 min. gaar worden. Laat, als de rijst nog te nat is, de schaal zonder folie nog ca. 5 min. in de oven uitdampen.

koken.large.jpg
dsc-0721.large.jpg
dsc-0241.large.jpg
dsc-0604.large.jpg
dsc-0626.large.jpg
dsc-00-35.large.jpg
© 2011 - 2016 Kokkerellenmetnanda.jouwweb.nl
Gratis gemaakt met JouwWeb