Portobello gevuld met gorgonzola

Ingrediënten
  • 4 portobello champignons
  • 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum of gewone en verse basilicum toevoegen
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooidof verse bladerdeeg uit het koelvak
  • 200 g gorgonzola (kaas), ontkorst
  • 2 sjalotten, in flinterdunne ringen
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 50 g rucolasla

(enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden met bakpapier. Steeltjes uit portobello's snijden en paddestoelen rondom dun bestrijken met basilicumolie. Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in 4 platte stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicumolie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier borden verdelen en handje rucola rondom leggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb