Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram gerookte makreel met peper (visboer
of supermarkt), in grove stukken
150 gram kastanjechampignons, in dikke
plakken
12 grote cocktailgarnalen, staartje verwijderen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 ml visbouillon, van een 1/2 blokje
100 ml sojaroom (Alpro cuisine) of slagroom
scheutje citroensap
scheutje gembersiroop (of schepje suiker)
2 theelepels gedroogde dragon
1 gedroogde chilipeper, verpulverd (of snuf
cayennepeper)
2 eetlepels bloem
2 eetlepels gehakte peterselie
klontje boter, eetlepel olijfolie
Smelt het klontje boter in een niet te grote braadpan (anders verdampt er later teveel vocht). Fruit
de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de champignons, dragon en olijfolie toe en bak op
middelhoog vuur totdat de champignons glazig zijn. Doe de bloem door en zeef in de pan. Goed
roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Visbouillon erbij en weer goed mengen. Voeg dan de
garnalen, chilipeper, citroensap en gembersiroop toe. 5 minuten op zacht vuur laten pruttelen.
Doe dan de room erbij, even doorroeren en dan de makreel erbij. Hierna moet je niet veel meer
roeren, want dan roer je de makreel kapot. Laat het gerecht goed doorwarmen, niet koken, want
dan schift de room. Serveer het gerecht in diepe borden, garneer met de peterselie en geef er
lekker vers stokbrood bij. Eet smakelijk (eetsnob)
Reactie plaatsen
Reacties