Afbeeldingsresultaat voor paddenstoelenragout

Ingrediënten (voor 2 personen) 

150 gram gerookte makreel met peper (visboer

of supermarkt), in grove stukken

 150 gram kastanjechampignons, in dikke 

plakken

 12 grote cocktailgarnalen, staartje verwijderen

 1 ui, gesnipperd

 2 teentjes knoflook, fijngehakt

 150 ml visbouillon, van een 1/2 blokje

 100 ml sojaroom (Alpro cuisine) of slagroom

 scheutje citroensap

 scheutje gembersiroop (of schepje suiker)

 2 theelepels gedroogde dragon

 1 gedroogde chilipeper, verpulverd (of snuf

 cayennepeper)

 2 eetlepels bloem

 2 eetlepels gehakte peterselie

 klontje boter, eetlepel olijfolie

 

Smelt het klontje boter in een niet te grote braadpan (anders verdampt er later teveel vocht). Fruit

 de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de champignons, dragon en olijfolie toe en bak op

 middelhoog vuur totdat de champignons glazig zijn. Doe de bloem door en zeef in de pan. Goed

 roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Visbouillon erbij en weer goed mengen. Voeg dan de

 garnalen, chilipeper, citroensap en gembersiroop toe. 5 minuten op zacht vuur laten pruttelen.

 Doe dan de room erbij, even doorroeren en dan de makreel erbij. Hierna moet je niet veel meer

roeren, want dan roer je de makreel kapot. Laat het gerecht goed doorwarmen, niet koken, want

 dan schift de room. Serveer het gerecht in diepe borden, garneer met de peterselie en geef er

 lekker vers stokbrood bij. Eet smakelijk (eetsnob)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb